The Best Zessiolkiggit

Evangeline

Att bli av med finnarHur får man bättre hy?

Jag har alltid haft problem med min hy. Den har aldrig velat se bra ut. Jag har alltid haft problem med finnar. Även nu när jag är vuxen. Jag har även en massa ärr i mitt ansikte efter alla år med en massa finnar. Så, för ett tags en var jag på jakt efter något som skulle kunna hjälpa min stackars hud. Jag bestämde mig först för att bli mycket bättre på att tvätta mitt ansikte, både morgon och kväll. På kvällen tvättade jag av mitt smink med vatten och en ansiktstvål som är speciellt för finnig och bråkig hy. Viktigt att tänka på när man har finnar är att man trots att man har fet hy att man är noga med att återfukta huden för att huden inte ska producera mer olja för då får man mer finnar. Så man ska alltså inte torka ut huden för mycket för det kan skada den ännu mer. 

Jag har även använt mig utav ett märke som heter thorne som gör korttillskott. Jag använder deras vitamin E för att få min hy att bli bättre. Man kan både äta den och droppa lite lätt på sin hud. Jag brukar blanda ut ett par droppar vitamin e med min vanliga ansikts kräm. Jag har läst på att vitamin e ska hjälpa om man har "dålig" hy men även om man har ärr. Honung ska också vara bra. Jag brukar göra en ansiktsmask hemma gjort på honung, havre och lite vitamin e. Masken är mild mot huden. 

Än så länge känner jag att min hud är mer balanserad. Alla finnar är inte bort än, men det kommer ju att ta ett tag. Men jag är i alla fall på god väg nu och det känns så, så otroligt skönt.